Declarația de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Process Lab SRL este o societate cu răspundere limitată specializată în tehnologia Software as a Service. 

Prezenta Declarație de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal (denumită “Declarația de confidențialitate”) se referă la prelucrarea datelor cu caracter personal efectuată de Process Lab pe site-ul nostru. Declarația de confidențialitate se aplică prelucrării datelor cu caracter personal pe care o efectuăm prin intermediul site-ului nostru web, precum și tuturor interacțiunilor cu site-ul nostru web găzduit pe domeniul processlab.tech si dMonitor.com. Pentru evitarea oricărui dubiu, trebuie subliniat faptul că această Declarație de confidențialitate nu se referă la prelucrările efectuate datorită produselor sau serviciilor noastre pe care le puteți găsi aici. 

Numele operatorului de date și al proprietarului site-ului web dMonitor este un operator de date cu caracter personal, iar proprietarul site-ului web este accesibil la următoarea adresă web: https://processlab.tech/.

Continut

Date cu caracter personal pe care le prelucrăm

În vederea desfășurării executării relației contractuale, colectăm următoarele date cu caracter personal de la dvs:

  • date de bază în scopul identificării, cum ar fi numele, prenumele, locul de muncă, sectorul de activitate și țara de reședință, precum și relația cu o altă persoană cu care avem o -legătură stabilită (de exemplu, cu un angajat, cu un alt contact sau client, cu o persoană care a facilitat legătura noastră cu dumneavoastră);
  • date de contact, cum ar fi adresa fizică de lucru sau adresa de e-mail și numărul de telefon;
  • orice date pe care ni le puneți la dispoziție în timpul interacțiunilor noastre.
Cum colectăm datele cu caracter personal

Colectăm datele cu caracter personal pe care le furnizați în mod voluntar (în format electronic), precum și informații și date disponibile din surse publice:

  • atunci când ne contactați prin intermediul formularelor de contact sau prin e-mail, dacă sunteți interesat să deveniți clientul, furnizorul sau partenerul nostru de afaceri.
Temeiuri juridice și scopuri ale prelucrării

Aveți dreptul să cunoașteți scopurile pentru care vă prelucrăm datele cu caracter personal. Vă vom informa înainte de a vă prelucra datele cu caracter personal în alte scopuri decât cele pentru care ne-ați dezvăluit datele dvs. personale.

În baza acordului pe care l-am încheiat cu dumneavoastră, în calitate de client, furnizor sau partener de afaceri al dMonitor, vom prelucra toate datele cu caracter personal pe care ni le puneți la dispoziție, precum și orice alte date necesare pentru îndeplinirea obligațiilor noastre contractuale și/sau legale. Temeiul juridic al prelucrării este executarea unui contract cu dvs. sau, în cazul în care acționați în calitate de reprezentant legal sau de persoană de contact pentru o persoană juridică, pe baza interesului nostru legitim.

Date cu caracter personal prelucrate în scopuri de comunicare profesională

Date cu caracter personal pe care le prelucrăm

Colectarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este strict limitată la ceea ce este necesar pentru a vă oferi comunicare profesională. Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm includ:

  • date de bază în scopul identificării, cum ar fi numele, prenumele, locul de muncă, sectorul de activitate și țara de reședință;
  • date de contact, cum ar fi adresa fizică de lucru sau adresa de e-mail și numărul de telefon;
  • orice date pe care ni le puneți la dispoziție în timpul interacțiunilor noastre.
Cum colectăm datele cu caracter personal

Colectăm datele cu caracter personal pe care le furnizați în mod voluntar, precum și informații și date disponibile din surse publice:

  • atunci când ne contactați prin intermediul formularelor de contact, dacă sunteți interesat de comunicările noastre profesionale sau vă exprimați dorința de a coopera cu noi.
Temeiuri juridice și scopuri ale prelucrării

Aveți dreptul să cunoașteți scopurile pentru care vă prelucrăm datele cu caracter personal și vă vom informa înainte de a vă prelucra datele cu caracter personal în alte scopuri decât cele pentru care ne-ați dezvăluit datele cu caracter personal.

Atunci când vă abonați la Serviciul de informare direct, prin intermediul site-ului web, vă vom cere consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru a vă putea furniza acele servicii pentru care ați solicitat abonamentul. Astfel, în astfel de cazuri, temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este consimțământul dumneavoastră.

Date cu caracter personal prelucrate în scopul recrutării

Puteți aplica pentru un post în cadrul dMonitor.

Vom utiliza datele dvs. personale legate de procesul de recrutare pentru:

  • a evalua dacă sunteți potrivit pentru un post în cadrul dMonitor;
  • să vă contactăm în legătură cu candidatura dumneavoastră;
  • să gestionăm procesul de recrutare;
  • să vă contactăm cu privire la posturile vacante ulterioare pe care le considerăm potrivite pentru dumneavoastră și
  • să păstrăm o evidență a proceselor de recrutare anterioare ale companiei noastre la care ați participat și a motivelor pentru care nu vi s-a prezentat o ofertă sau pentru care oferta noastră a fost respinsă.
Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm

Atunci când aplicați prin intermediul secțiunii dedicate de pe site, vom limita prelucrarea datelor dumneavoastră la ceea ce este strict necesar în scopul recrutării.

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm includ:

  • datele de bază în scopul identificării, cum ar fi numele și prenumele dvs. complet, adresa de e-mail, numărul de telefon și adresa poștală, țara de origine, orice alte date pe care ni le puneți la dispoziție prin documentele de candidatură, pe care le furnizați aplicând direct pe site;
  • alte date legate de CV, cum ar fi educația, experiența profesională, competențele, specializarea dvs. și tipul de colaborare pe care îl doriți;
  • orice date pe care ni le puneți la dispoziție în timpul interacțiunilor noastre.
Cum colectăm datele cu caracter personal

Colectăm datele cu caracter personal pe care ni le furnizați în mod voluntar (în format electronic), precum și informații și date disponibile din surse publice:

  • atunci când ne contactați prin intermediul formularelor de contact, dacă sunteți interesat să deveniți angajat sau să încheiați un contract cu compania noastră.
Temeiuri juridice și scopuri ale prelucrării

Aveți dreptul să cunoașteți scopul pentru care vă prelucrăm datele cu caracter personal și vă vom informa înainte de a vă prelucra datele cu caracter personal în alte scopuri decât cel pentru care ne-ați dezvăluit datele cu caracter personal.

Colectăm informațiile necesare în cadrul procesului de recrutare, pentru a putea evalua dacă sunteți potrivit pentru un post în cadrul dMonitor și pentru scopurile menționate mai sus în această secțiune. Prelucrarea datelor cu caracter personal în timpul procedurii de recrutare are ca temei legal încheierea unui contract de muncă cu dumneavoastră, această prelucrare reprezentând faza precontractuală a executării contractului de muncă.

De asemenea, vom păstra o evidență a persoanelor care au participat la procedura de evaluare și a motivelor pentru care nu au primit o ofertă sau pentru care au respins oferta, pe baza interesului nostru legitim, în scopul eficientizării procedurii de recrutare.

Utilizarea modulelor cookie

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm

Site-ul nostru web conține cookie-uri, care colectează date cu caracter personal. Colectarea datelor dvs. personale este strict limitată la ceea ce este necesar pentru a vă oferi o experiență de cea mai bună calitate în ceea ce privește utilizarea site-ului nostru web. Colectăm date tehnice (inclusiv adresa IP), cum ar fi informații despre vizitele dvs. pe site-ul nostru web sau prin accesarea materialelor și comunicărilor pe care vi le trimitem în format electronic, identificatorii dvs. online, comportamentul pe site-ul nostru web și date de profilare.

Cum colectăm datele cu caracter personal

Colectăm datele dvs. cu caracter personal prin intermediul site-ului nostru web prin intermediul instrumentelor cookie. Detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin intermediul acestor instrumente sunt disponibile în Politica noastră privind cookie-urile.

Scopurile prelucrării

Utilizăm astfel de cookie-uri în scopul de a vă oferi o experiență de utilizare mai bună atunci când navigați pe site-ul nostru, în scop analitic pentru a ne îmbunătăți serviciile, precum și pentru a vă oferi conținut și reclame relevante, în conformitate cu interesele dumneavoastră.

Pentru mai multe informații cu privire la utilizarea modulelor cookie pe site-ul nostru web, vă rugăm să vizitați Politica noastră privind modulele cookie, disponibilă la https://processlab.tech/.

În conformitate cu art. 22 alin. 1 din RGPD, “persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe o prelucrare automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice în ceea ce o privește sau care o afectează în mod similar și semnificativ”.

Trebuie subliniat faptul că această prelucrare nu intră sub incidența art. 22 din RGPD, deoarece nu are niciun efect juridic asupra persoanelor vizate sau nu are un efect semnificativ similar asupra persoanelor vizate.
Mai exact, integrarea instrumentelor noastre cu aplicații/soluții terțe ne permite să:

Sincronizarea automată a datelor între contul unei persoane (cum ar fi contul de Facebook, contul Google etc.) și instrumentele noastre (de ex. pixeli, coduri de urmărire, e-mailuri, numere de telefon etc.), fără a fi necesară salvarea manuală a acestor date în cadrul platformelor noastre. Această automatizare ne permite nouă și clienților noștri să creăm audiențe în scopuri de retargetare, într-un mod mult mai eficient.

Exportul de date statistice privind segmentele de audiență vizate (clasificate în funcție de sex, vârstă, locație etc.) din conturile de publicitate ale clienților noștri (de exemplu, Facebook, Google etc.) direct în platforma noastră. Prin integrarea soluțiilor noastre, aceste rapoarte statistice generate de astfel de aplicații/soluții terțe pot fi salvate automat în platformele noastre, oferind clienților noștri o imagine de ansamblu centralizată asupra tuturor campaniilor lor publicitare.
Exportul automat de date statistice privind performanța activelor de marketing ale clienților noștri (cum ar fi, pagini de Facebook, site-uri web, aplicații mobile etc.), precum și orice date statistice legate de campaniile publicitare implementate de clienții noștri prin intermediul soluțiilor/aplicațiilor terților (de exemplu, Facebook, Google etc.).

Date cu caracter personal pe care le prelucrăm în numele clienților noștri

La implementarea campaniilor publicitare, putem prelucra următoarele categorii de date cu caracter personal, conform instrucțiunilor documentate ale clienților noștri:

  • Date cu caracter personal pe care o persoană le-a furnizat unor terțe părți direct prin intermediul contului său (de exemplu, contul de Facebook, contul Google), în conformitate cu politicile de confidențialitate ale acestora. Pot fi incluse următoarele categorii de date cu caracter personal: vârsta, locația, interesele, preferințele sau alte categorii de date cu caracter personal care sunt furnizate în mod voluntar de către o persoană fizică unei astfel de părți terțe.
  • date cu caracter personal pe care o persoană le-a furnizat clienților noștri, în calitatea lor de operatori de date. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în conformitate cu politicile de confidențialitate ale clienților noștri și în scopurile descrise în acestea. La discreția exclusivă a clienților noștri, pot fi incluse următoarele categorii de date cu caracter personal: nume, sex, vârstă, adresă de e-mail, reședință, interese, preferințe sau orice alte categorii de date cu caracter personal pe care clientul nostru poate decide să le colecteze.
Cum sunt colectate datele cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt colectate direct de la persoanele fizice de către clienții noștri sau de către noi la instrucțiunile documentate ale clienților noștri, prin intermediul cookie-urilor, formularelor web sau prin orice alte mijloace decise de clienții noștri. În plus, datele cu caracter personal pot fi colectate și indirect de la alte entități, cum ar fi Facebook sau Google, atunci când sincronizăm instrumentele noastre cu astfel de platforme, așa cum este descris mai sus.

Temeiurile juridice și scopul prelucrării

Datele cu caracter personal colectate direct de către clienții noștri vor fi prelucrate pe baza temeiurilor legale prevăzute în notificarea de confidențialitate și în scopurile prevăzute în aceasta.

Datele cu caracter personal pe care le colectăm de la alte entități, vor fi prelucrate pe baza temeiurilor legale prevăzute în avizele de confidențialitate ale acestora și în scopurile prevăzute în acestea.

Nu prelucrăm astfel de date cu caracter personal în scopuri proprii. Vom prelucra astfel de date cu caracter personal doar în numele și în contul clienților noștri, exclusiv în limitele instrucțiunilor primite de la aceștia.

Durata de stocare

În cazul în care ați ales să primiți comunicări din partea Serviciului de informare, vom stoca datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a furniza acest serviciu timp de 3 ani de la ultima dumneavoastră interacțiune cu comunicările noastre. Ulterior, după această perioadă, vă vom solicita din nou consimțământul pentru a putea beneficia în continuare de Serviciul de informare.

Dacă, la un moment dat, decideți că nu doriți să beneficiați de Serviciul de informare și vă retrageți consimțământul, vă vom respecta decizia și vom înceta să vă mai prelucrăm datele cu caracter personal în acest scop.

Datele cu caracter personal colectate în cadrul procesului de recrutare sunt stocate și utilizate în scopul păstrării evidențelor privind recrutările anterioare pentru o perioadă de 3 ani de la data la care ați aplicat la dMonitor, cu excepția cazului în care am încheiat un contract de muncă, când se va aplica perioada de păstrare a dosarului angajaților.

Vom șterge celelalte date cu caracter personal ale dvs. atunci când nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau atunci când vă retrageți consimțământul (dacă prelucrarea datelor dvs. se bazează pe consimțământ), cu condiția să nu fim obligați prin lege sau să fim autorizați în alt mod să păstrăm în continuare aceste date. Putem păstra datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă suplimentară în măsura în care ștergerea acestora ne-ar impune să suprascriem sistemele noastre automate de backup pentru recuperarea în caz de dezastru

Beneficiari

Ca regulă generală, nu împărtășim sau transferăm datele dvs. cu caracter personal unor terțe părți. În cazul în care divulgarea sau transferul este necesar sau dacă suntem obligați prin lege, vă vom informa în cel mai scurt timp posibil cu privire la un astfel de transfer, cu excepția cazului în care legea aplicabilă, inclusiv normele de guvernanță pentru obligația de a păstra secretul profesional, ne împiedică să trimitem o astfel de notificare.

În cazul în care dezvăluim sau transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal către terți, vom face acest lucru în conformitate cu legile aplicabile și vom lua măsurile necesare pentru a asigura integritatea și protecția acestora.

Transferăm datele dvs. cu caracter personal către toate entitățile din grupul nostru. Companiile din grupul nostru sunt: Process Lab SRL. În astfel de cazuri, aceste entități vor prelucra datele dvs. personale în aceleași scopuri și în aceleași condiții ca cele descrise în această Declarație de confidențialitate, pe baza interesului nostru legitim.

Pentru desfășurarea activității noastre, folosim procesatori de date, și anume, Google (pentru platforma Drive și pentru campaniile de marketing lookalike), Facebook (pentru Pixel, cu excepția audiențelor personalizate și a conversiilor personalizate), în numele nostru și strict pe baza instrucțiunilor noastre. Vom menține controlul asupra datelor dvs. personale și vom utiliza măsuri de protecție adecvate, conform prevederilor legislației aplicabile, pentru a asigura integritatea și securitatea datelor dvs. personale în legătură cu acești procesatori. Vom încheia acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal cu toți procesatorii de date, care vor include clauze adecvate pentru a ne asigura că procesatorii de date își asumă obligații de prelucrare a datelor cu caracter personal (inclusiv de ștergere a acestora) în deplin acord cu legile aplicabile și care asigură un nivel adecvat de protecție a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Anumiți destinatari ai datelor dvs. cu caracter personal, cum ar fi Google și Facebook, sunt localizați în țări pentru care Comisia Europeană nu a emis o decizie privind asigurarea unui nivel adecvat de protecție a datelor, și anume: Statele Unite ale Americii. Acești destinatari sunt certificați în cadrul acordului de confidențialitate încheiat între Europa și SUA, denumit “Scutul de confidențialitate UE-SUA”.

Securitatea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt securizate împotriva amenințărilor și ne asigurăm că sunt protejate de o infrastructură IT și de măsuri de securitate adecvate. În plus, am implementat măsuri interne care ne permit să descoperim, să notificăm și să documentăm încălcările datelor cu caracter personal în cel mai scurt timp posibil.

În cazul în care descoperim o încălcare a datelor cu caracter personal care prezintă un risc pentru drepturile și libertățile dumneavoastră, vom notifica Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Veți fi informat cu privire la încălcarea datelor cu caracter personal dacă aceasta conduce la un risc ridicat pentru drepturile și libertățile dumneavoastră.

Drepturile dumneavoastră în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal

Dacă v-ați exprimat consimțământul cu privire la activitățile de prelucrare, puteți retrage acest consimțământ în orice moment, cu efecte pentru viitor. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea prelucrării înainte de retragerea consimțământului dvs. Ca regulă generală, în cazul în care vă retrageți consimțământul, nu vom mai permite prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal și vom lua toate măsurile adecvate pentru a șterge toate înregistrările care conțin datele dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, în cazul în care prelucrarea este obligatorie pentru furnizarea serviciilor noastre, iar prelucrarea poate fi efectuată pe baza altor temeiuri juridice stipulate de dispozițiile legale aplicabile, vom proceda la o astfel de prelucrare și vă vom notifica în acest sens.

Aveți următoarele drepturi în ceea ce privește prelucrarea datelor dvs. personale:

1. Dreptul de acces la datele dvs. personale. Aveți dreptul de a fi informat, la cerere, dacă datele dvs. cu caracter personal sunt sau nu sunt prelucrate și, dacă este cazul, de a solicita accesul la datele cu caracter personal. Informațiile privind accesul includ, printre altele, scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal în cauză și destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le-au fost sau le vor fi divulgate datele dvs. cu caracter personal. Aveți dreptul de a obține o copie a datelor dvs. personale prelucrate. Pentru orice copii suplimentare, putem percepe o taxă rezonabilă bazată pe costurile administrative.

2. Dreptul la rectificarea datelor dvs. cu caracter personal. Aveți dreptul de a obține rectificarea datelor dvs. personale inexacte. În funcție de scopurile prelucrării, aveți dreptul de a obține completarea datelor dvs. personale incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

3. Dreptul de a vă șterge datele cu caracter personal. Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele dvs. personale.

4. Dreptul la restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal. Acest drept vă este disponibil atunci când:

în orice moment la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal de către noi și ni se poate solicita să nu mai prelucrăm datele dvs. cu caracter personal. În cazul în care aveți dreptul de a vă opune și vă exercitați acest drept, datele dvs. personale nu vor mai fi prelucrate de noi în astfel de scopuri. Exercitarea acestui drept nu va genera niciun cost.

În cazul în care aveți întrebări legate de prelucrarea datelor dvs. personale sau dacă doriți să depuneți o cerere, precum și să vă exercitați oricare dintre drepturile privind prelucrarea datelor personale, vă rugăm să ne contactați la adresa:

Vom analiza fiecare solicitare și vă vom notifica cu privire la acțiunile întreprinse în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de o lună de la înregistrarea solicitării dvs. În cazul în care avem nevoie de mai multe informații de la dumneavoastră sau întâmpinăm dificultăți în soluționarea cererii dumneavoastră, vă vom notifica fără întârziere cu privire la faptul că avem nevoie de timp suplimentar pentru a efectua o examinare adecvată a cererii dumneavoastră.

În cazul în care considerați că nu am reușit să soluționăm toate cererile dumneavoastră sau sunteți nemulțumit de răspunsurile noastre, puteți depune o petiție la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, vă puteți adresa instanțelor de judecată.

Modificări ale Declarației de confidențialitate

În cazul în care decidem să modificăm această Declarație de confidențialitate, vom publica noua versiune pe site-ul nostru web, care va înlocui versiunea actuală.

Vă mulțumim că ne-ați încredințat datele dumneavoastră personale și că ați găsit timpul necesar pentru a citi Declarația noastră de confidențialitate. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări legate de datele dvs. personale și de prelucrarea de către noi a datelor dvs. personale.

Politica privind cookie-urile

Această Politică privind cookie-urile se aplică tuturor site-urilor, aplicațiilor și platformelor digitale operate de dMonitor (în continuare “noi” și “al nostru”). Orice date cu caracter personal colectate de noi prin intermediul cookie-urilor sunt prelucrate în conformitate cu această Politică privind cookie-urile și cu Notificarea noastră de confidențialitate, care este disponibilă aici.

Utilizăm Cookie-urile doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu cea mai mare grijă pentru confidențialitatea dumneavoastră. Pentru orice întrebări cu privire la această Politică privind cookie-urile sau la modul în care folosim cookie-urile, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected]

Ce este un Cookie?

Un Cookie este un mic fișier text format din litere și numere care va fi stocat pe computerul utilizatorului, pe terminalul mobil sau pe alt dispozitiv de pe care utilizatorul accesează o pagină web. Cookie-ul este instalat printr-o cerere făcută de un server web către un browser (de exemplu, Internet Explorer, Google Chrome) și este complet “pasiv” (adică nu conține software, viruși sau spyware și nu poate accesa informații de pe hard disk-urile utilizatorului).
Cookie-urile reprezintă un punct central al funcționării eficiente a internetului, contribuind la generarea unei experiențe de navigare prietenoase, adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. În cazul în care Cookie-urile sunt dezactivate, acest lucru poate face imposibilă utilizarea anumitor funcționalități ale site-ului.

La ce sunt utilizate cookie-urile?

https://dmonitor.com utilizează cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare. În acest scop, Cookie-urile fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și stocarea preferințelor utilizatorului și facilitează prezentarea conținutului într-o manieră relevantă, adaptată la preferințele utilizatorului.
Vă rugăm să rețineți că, în cazul în care Cookie-urile strict necesare pentru funcționarea site-ului web sunt blocate, acest lucru poate face imposibilă utilizarea site-ului web.
Puteți șterge modulele cookie prin accesarea setărilor corespunzătoare din browserul dvs. web. În acest caz, datele dvs. nu vor mai fi prelucrate până la următoarea accesare a site-urilor noastre web.

Ce Cookie-uri folosim?

Utilizăm mai multe tipuri de Cookie-uri, care pot fi clasificate drept Cookie-uri de sesiune sau Cookie-uri persistente, în funcție de termenul de stocare. Cookie-urile de sesiune sunt fișiere temporare care rămân în dispozitivul utilizatorului până la încheierea sesiunii sau până la închiderea browserului web, moment în care acestea sunt șterse definitiv. Cookie-urile persistente rămân în terminalul utilizatorului pentru un termen care este definit de parametrii Cookie-urilor sau până când sunt șterse manual din browserul web.

O vizită pe site-ul nostru poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri pe terminalul dvs:

Cookie-uri strict necesare

Aceste Cookie-uri sunt necesare pentru ca site-ul nostru web să funcționeze în condiții optime, prin susținerea unor funcții de bază, cum ar fi navigarea pe pagina web sau accesarea zonelor securizate ale site-ului web. Fără aceste Cookie-uri, site-ul nostru web nu ar putea funcționa corespunzător. Nu veți putea restricționa utilizarea acestor cookie-uri.

Cookie-uri de performanță

Aceste module cookie sunt necesare pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul nostru web prin colectarea și raportarea de informații în mod anonim în scopul pregătirii anumitor statistici agregate care ne ajută să înțelegem modul în care un utilizator beneficiază de serviciile pe care le oferim prin intermediul paginilor noastre web, permițându-ne să îmbunătățim structura site-ului web.
Concret, modulele cookie sunt utilizate pentru funcții de măsurare, îmbunătățire și analiză (de exemplu, confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un site web, analiza tipului de conținut care este vizualizat, analiza modului în care un utilizator ajunge pe un site web). Pe baza acestor Cookie-uri, sunt generate rapoarte exclusiv anonime privind utilizarea paginii noastre web.

Cookie-uri de publicitate și de urmărire

Aceste module cookie pot fi plasate pe dispozitivul dvs. direct de către noi sau de către furnizorii noștri de servicii terți în numele nostru. Aceste module cookie pot reține faptul că ați vizitat site-urile noastre web, activitatea dvs. de navigare pe site-ul nostru web și interesele pe care le-ați exprimat. Utilizăm astfel de module cookie pentru a vă oferi un conținut mult mai relevant pentru dumneavoastră și pentru interesele dumneavoastră. În plus, astfel de module cookie sunt utilizate pentru a furniza publicitate direcționată, pentru a limita numărul de ori de câte ori vedeți o reclamă și pentru a măsura eficiența campaniilor publicitare de pe site-ul nostru web și de pe site-urile web ale terților.

Gestionarea și ștergerea cookie-urilor

Puteți restricționa, bloca și elimina modulele cookie prin intermediul setărilor browserului dvs. web. În general, browserul web utilizat pentru a accesa paginile web permite implicit salvarea Cookie-urilor pe terminal. Aceste setări pot fi modificate în așa fel încât gestionarea automată a modulelor cookie să fie blocată de către browserul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când sunt trimise module cookie pe terminalul său. Informații detaliate privind posibilitățile și modalitățile de gestionare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser web) și variază în funcție de tipul de browser utilizat.
Vă rugăm să rețineți că orice limitare a utilizării Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginilor web. În plus, dezactivarea Cookie-urilor de publicitate/targetare nu vă va împiedica să primiți în continuare reclame. Cu toate acestea, este posibil ca astfel de reclame să nu fie relevante pentru interesele dvs. particulare.
Pentru mai multe informații despre Cookie-uri și despre modul în care le puteți activa/dezactiva, puteți accesa următoarele site-uri web (disponibile doar în limba engleză) https://www.aboutcookies.org/ și http://www.youronlinechoices.com/ sau puteți consulta secțiunea de ajutor din browserul dvs. web. Vă rugăm să rețineți că lista de module cookie furnizată pe aceste site-uri web va include toate modulele cookie plasate pe terminalul dvs., nu doar cele care se găsesc pe site-ul nostru web.

Conformitatea GDPR

Scopul acestei pagini este de a vă ajuta să aveți o viziune clară asupra implicațiilor legale atunci când achiziționați licențe pentru una sau mai multe soluții de la dMonitor Product.

Ce este GDPR?

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) este un cadru juridic care stabilește liniile directoare pentru colectarea și prelucrarea informațiilor personale ale persoanelor fizice în Uniunea Europeană (UE). Articolul 5 din GDPR stabilește cele șase principii de protecție a datelor. Aceste principii reprezintă fundamentul GDPR și impun ca datele cu caracter personal să fie:

  • prelucrate în mod legal, corect și transparent;
  • utilizate în scopul pentru care au fost colectate (iar acest scop este specificat în mod expres și legitim);
  • relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate;
  • exacte și, dacă este necesar, actualizate;
  • stocate pentru o perioadă de timp nu mai lungă decât cea necesară pentru scopul pentru care sunt prelucrate datele cu caracter personal; și
  • prelucrate într-un mod care să protejeze securitatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal.

Funcționăm în acest cadru, în care operatorul de date cu caracter personal este responsabil de respectarea celor șase principii de mai sus. În plus, operatorului de date cu caracter personal i se va cere să demonstreze conformitatea cu aceste principii, astfel încât este important să existe politici adecvate.

Confidențialitatea prin concepție și confidențialitatea implicită

Implementăm măsuri tehnice și organizatorice încă din primele etape de proiectare a operațiunilor de prelucrare, astfel încât să protejăm de la început principiile de confidențialitate și de protecție a datelor (“protecția datelor prin proiectare”). Ne asigurăm că datele cu caracter personal sunt prelucrate cu cea mai înaltă protecție a vieții private (de exemplu, sunt prelucrate doar datele necesare, perioadă scurtă de stocare, accesibilitate limitată), astfel încât, în mod implicit, datele cu caracter personal nu sunt accesibile unui număr nelimitat de persoane (“protecția datelor în mod implicit”).

Privacy by Design prevede că orice acțiune pe care o întreprinde o companie care implică prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie să fie realizată ținând cont de protecția datelor și a vieții private la fiecare pas. Aceasta include proiecte interne, dezvoltarea de produse, dezvoltarea de software, sisteme IT și multe altele. În practică, acest lucru înseamnă că departamentul IT sau orice departament care prelucrează date cu caracter personal trebuie să se asigure că confidențialitatea este integrată într-un sistem pe parcursul întregului ciclu de viață al sistemului sau procesului.

Confidențialitatea implicită înseamnă că, odată ce un produs sau un serviciu a fost făcut public, cele mai stricte setări de confidențialitate ar trebui să se aplice în mod implicit, fără nicio intervenție manuală din partea utilizatorului final. În plus, orice date cu caracter personal furnizate de utilizator pentru a permite utilizarea optimă a unui produs ar trebui să fie păstrate doar pentru perioada de timp necesară pentru a furniza produsul sau serviciul respectiv. În cazul în care sunt prelucrate mai multe informații decât cele necesare pentru furnizarea serviciului, atunci “confidențialitatea implicită” a fost încălcată.

Relația operator de date / procesator de date

Operatorul de date stabilește scopurile și mijloacele prin care sunt prelucrate datele cu caracter personal. Așadar, dacă societatea dumneavoastră decide “de ce” și “cum” trebuie prelucrate datele cu caracter personal, aceasta este operatorul de date.
Compania dvs. este un co-controlor atunci când, împreună cu una sau mai multe organizații, stabilește în comun “de ce” și “cum” trebuie prelucrate datele cu caracter personal. Operatorii comuni trebuie să încheie un acord care să stabilească responsabilitățile lor respective pentru respectarea normelor GDPR. Principalele aspecte ale acordului trebuie comunicate persoanelor ale căror date sunt prelucrate.
Persoana împuternicită de către operator prelucrează datele cu caracter personal numai în numele operatorului.
Specific soluțiilor noastre, activitățile pe care le întreprindem sunt încadrate din punct de vedere legal ca procesare de date pentru Omnichannel CRM, Location Based Marketing și Loyalty App și ca operator comun pentru Ecosystem Analytics. Obligațiile persoanei împuternicite de către operator față de operator și rolul de operator comun trebuie să fie specificate într-un contract sau într-un alt act juridic. Propunem acorduri specifice de prelucrare a datelor care să clarifice rolul fiecărei companii implicate.

Prelucrarea datelor în scopuri de marketing

În scopuri de marketing direct, datele cu caracter personal sunt adesea colectate de la persoana vizată (client). De exemplu, atunci când cumpără anumite articole, o persoană își lasă datele de contact și dorește să fie anunțată cu privire la noile produse.
Datele cu caracter personal trebuie să fie prelucrate în mod legal și corect, într-o cantitate care este necesară pentru atingerea scopului de marketing direct. GDPR prevede că datele prelucrate trebuie să fie adecvate scopului și trebuie să fie proporționale. Trebuie să se asigure autenticitatea și acuratețea datelor. Datele trebuie să fie păstrate pentru un termen care este necesar pentru atingerea scopurilor de marketing direct.
Furnizorul de marketing direct (operatorul) este obligat să:

  • Să furnizeze informații complete clientului cu privire la sursele de date;
  • să furnizeze clientului informațiile sale de contact;
  • să ofere clientului posibilitatea de a solicita încetarea utilizării datelor într-un formular utilizat pentru marketing direct și/sau să definească mijloacele disponibile și adecvate pentru o astfel de solicitare (de exemplu, la trimiterea unei notificări comerciale, să indice un număr de telefon sau un site web unde se poate refuza primirea unor astfel de notificări);
  • să ia măsuri organizatorice sau tehnice care să permită protecția datelor împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, modificării, divulgării, obținerii, oricărei alte forme de utilizare ilegală sau pierderii accidentale sau ilegale.

Încetarea prelucrării datelor cu caracter personal ale clientului în scopuri de marketing direct la cerere (încetarea prelucrării datelor chiar și în cazul în care marketingul direct se realizează prin intermediul agențiilor de publicitate), ceea ce include ștergerea datelor din baza de date și încetarea notificărilor.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt definite în GDPR ca fiind: “date cu caracter personal” înseamnă orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă (“persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice identității fizice, fiziologice, genetice, mentale, economice, culturale sau sociale a persoanei fizice respective”.
GDPR acoperă prelucrarea datelor cu caracter personal în două moduri:
date cu caracter personal prelucrate integral sau parțial prin mijloace automatizate (informații în format electronic) – acesta este cazul nostru
date cu caracter personal prelucrate în mod neautomat care fac parte sau sunt destinate să facă parte dintr-un “sistem de arhivare” (informații manuale într-un sistem de arhivare).
Exemple de tipuri de date cu caracter personal colectate în formă electronică de către instrumentele noastre:
Date clasice: Nume, prenume, data/locul nașterii, adresa, telefonul, profesia etc.
Date digitale: E-mail, profiluri de socializare etc.
Date sensibile: Date biometrice (fotografii ale utilizatorului)
Temei juridic pentru prelucrare
Există șase temeiuri legale disponibile pentru prelucrare. Niciun temei nu este “mai bun” sau mai important decât celelalte – care este cel mai potrivit pentru a fi utilizat va depinde de scopul și de relația dvs. cu persoana în cauză. Trebuie să determinați temeiul legal înainte de a începe prelucrarea și trebuie să îl documentați. Aveți grijă să o faceți corect de prima dată – nu ar trebui să treceți la un alt temei juridic la o dată ulterioară fără un motiv întemeiat. Dacă prelucrați date din categorii speciale, trebuie să identificați atât o bază legală pentru prelucrarea generală, cât și o condiție suplimentară pentru prelucrarea acestui tip de date.
Prelucrarea datelor cu caracter personal este legală dacă se bazează pe unul dintre următoarele temeiuri juridice:
necesar în scopul interesului legitim urmărit de operator;
consimțământul persoanei vizate;
prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract cu persoana vizată sau pentru a lua măsuri pregătitoare pentru un astfel de contract;
necesară pentru respectarea unei obligații legale
este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale unei alte persoane;
este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini de interes public sau în exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul;
Pentru activitățile de prelucrare referitoare la categorii speciale de date, se aplică diferite motive. Prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal trebuie să se bazeze pe unul dintre un set limitat de temeiuri juridice:
consimțământul explicit al persoanei vizate;
necesară pentru îndeplinirea obligațiilor care decurg din legislația privind ocuparea forței de muncă, securitatea socială sau protecția socială, sau dintr-un contract colectiv;
necesară pentru a proteja interesele vitale ale unei persoane vizate sau ale unei alte persoane fizice, în cazul în care persoana vizată este incapabilă din punct de vedere fizic sau juridic să își dea consimțământul;
prelucrarea efectuată de un organism fără scop lucrativ cu un scop politic, filozofic, religios sau sindical, cu condiția ca prelucrarea să se refere numai la membri sau foști membri;
datele cu caracter personal făcute publice în mod evident de către persoana vizată;
necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale sau în cazul în care instanțele acționează în calitate de instanțe judecătorești;
necesare din motive de interes public substanțial;
necesare în scopuri de medicină preventivă sau de medicină a muncii, pentru evaluarea capacității de muncă a angajatului, pentru diagnosticul medical, pentru furnizarea de asistență medicală sau socială sau de tratament sau pentru gestionarea sistemelor și serviciilor de asistență medicală sau socială sau pentru un contract cu un profesionist din domeniul sănătății;
necesare din motive de interes public în domeniul sănătății publice;
necesare în scopuri de arhivare în interes public sau în scopuri de cercetare științifică și istorică sau în scopuri statistice.

Partajarea datelor cu aplicații terțe

În acest moment folosim un tip de integrări:

Integrarea în scopuri de remarketing și raportare cu serviciile Facebook, Google și LinkedIn (prin dMonitor App sau API).